Direktlänk till inlägg 13 februari 2012
Vi börjar me lite deserer :)
Cream brulee.
1.5 L Grädde
5 dl mjölk
4 vaniljstänger
värm på det.
360 gr äggula
380 gr socker
blanda ihop.
Sedan vänd ner äggsmetem mer till gräddkoket försiktigt , sila smeten , Fylla upp formar sedan baka av dom i ugnen cirka 40-60 minuter.
Marräng.
200 gr äggvita
400 gr socker
1 tsk ättika
( smaksättningen om man så önskar )
Chokladganache.
150 gr chocklad
140 gr grädde
smält ner och vispa slät.
60 gr mjölk
1 helägg
blanda ner i smeten och vispa upp smeten glansig och slät.
Fyll upp i silipap mattor. in i frysen.
Choklad i ugn.
260 gr vahlrona
260 gr smör
275 gr helägg
40 gr äggula
200 gr florsocker
30 gr kakao
8 gr bakpulver
smäll chockladen och smör till 50 grader , blanda ägg och florsocker slät, vänd ner smeten i chokladen och sidan sikta det i det torra i smeten , blanda upp smeten slät och fin. sen spritsar du upp i formar , baka av på 190 grader i cirka 5 min. Låt vila.
Pannacotta.
1 liten grädde
105 gr socker
4 vaniljstänger
4,5 gelantinblad
blötlägg gelantinbladen, koka upp grädden och sockret me vaniljstängerna , vispa ner gelantinbladerna , sila av av smeten och fyll upp i formar sedan in i kylen.
tack för idag , äre några frågor så äre bara och skriva :)
sha sha nu har jag tänkt starta upp en liten blogg om bakverk & matlagning :) Lite om mig nu då :) Heter Christoffer Jansson och jag är 20 år gammal. Jag studerar mitt tredje och sista år på Entreprenörs gymnasiet i Södertälje, hotell och...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|